Activitats

Enoturisme

La província de Tarragona està envoltada de zones muntanyoses i una climatologia excel·lent per a la producció de vins i caves, on s’hi destaca la presència de nombrosos petits nuclis de població que compten amb la vinya i el vi com una de les seves principals fonts de riquesa, i ha propiciat la creació de cooperatives agràries o específicament vinícoles. S’han format denominacions d’origen amb molt de prestigi, com Penedès, Priorat, Montsant, Conca de Barberà, Terra Alta i Tarragona..

La D.O. Tarragona, fundada l’any 1976, consta de més de 10.000 hectàrees de vinya i 48 cellers. La cultura del vi a la zona és doncs, un dels signes d’identitat més celebrats del territori. Botigues especialitzades i restaurants ubicats en cellers o tematitzats pel vi, mostren el profund arrelament de la cultura del vi en un territori convertint-la en un dels signes d’identitat més celebrats.

https://www.dotarragona.cat/viscellers.php

Celler Mas Vicens

El celler Mas Vicenç,a Cabra del Camp, ofereix unes Jornades Vinícoles, perfectes per gaudir del camp en família o amb els amics, i aprendre els secrets del vi en un entorn privilegiat. Podràs gaudir d’una sortida al camp envoltada de vinyes, d’un tast de vins de diferents varietats a càrrec de l’enòleg del celler Mas Vicenç i d’una visita a les instal·lacions de la bodega.

http://www.masvicens.com/

Cooperativa Barbera de la Conca de Sarral

Que el vi es fa a la vinya, és una realitat que de generacions s’ha transmès als homes i dones de Portell, i són ells, els socis viticultors, que dia rere dia conreen les vinyes amb molta cura i il·lusió per a obtenir-ne els millors fruits.
Vinícola de Sarral SCCL té emplaçades les seves instal·lacions en un recinte de 12.000 m2 equipat amb la darrera tecnologia per tractar els vins amb la màxima cura des de la recepció del raïm fins a la ampolla. 
Celler modernista construït el 1914, i que Àngel Guimerà va batejar com una de les “Catedrals del vi” degut a la seva magnificència i a la seva distribució.

http://www.cava-portell.com/index.php/cat//

Rutes

Les terres del Mas del Traça, degut a la seva ubicació en un dels passos naturals entre l´Alt Camp i la Conca de Barberà, han vist i patit totes les convulsions que ha caracteritzat la comarca des de ben aviat.
Ja a l´inici de la reconquesta del territori català per part dels Francs entre el segle VIII i IX, l’Alt Camp va ser una Terra de frontera amb petits avenços i retrocessos des d’aleshores fins a la fundació dels monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona a mitjans de segle XII.

La inestabilitat de la zona no es va acabar amb la repoblació i cristianització posterior, sinó que des del segle XIV apareix un moviment bandoler dels més actius de Catalunya que, amb diferents modalitats, va durar fins ben entrat el segle XIX.
Amb l’ocupació del territori català per part de les tropes de Napoleó i la posterior Guerra del francès es produeixen a la comarca episodis bèl·lics molt rellevants .

Com no podia ser d’una altra manera, les Guerres carlines tenen també repercussió en aquestes contrades.
Per aquest motiu s’han recuperat i mantingut la nodrida xarxa de camins rurals, els camins històrics i els senders abalisats homologats GR© PR© i SL© que transcorren per la comarca.

El territori també és ideal pels amants de la natura a l’hora de practicar la vostra activitat preferida: l’excursionisme, el ciclisme, les passejades a cavall, la caça, la pesca, la cacera de bolets, etc.

Ruta del Cister

La Ruta del Cister és una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell i els seus 65 municipis.
El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

A partir de l’enllaç dels tres monestirs, el visitant pot descobrir un territori ric en cultura, patrimoni, natura, vins i caves, festes i tradicions, artesania…

http://www.rutadelcister.info/

Altres activitats a la zona

Ruta de la Capona

Aquesta visita ens permet descobrir les barraques de pedra seca, les quals es caracteritzen per ser construïdes sense cap mena d’element o producte (ciment o argamassa) que uneixi les pedres.

És interessant poder entrar al seu interior ja que n’hi ha moltes que ens amaguen grans meravelles (arcades, aigua, cossiols…).

Aquest és un itinerari ple de racons i espais on els nens hi descobriran un joc entretingut

https://ca.wikiloc.com/rutes-a-peu/la-capona-9209035

Llocs d'Interès

Santes Creus

Santes Creus, capital del municipi d’Aiguamúrcia, està situat a la riba esquerra del Gaià, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, una de les joies de l’art cistercenc del segle XII a Catalunya.

El poble comprèn diversos llocs d’interès relacionats amb l’edifici monàstic.

La coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de ribera de tot Catalunya i declarada espai d’interès natural per la Generalitat, compta amb una massa arbòria, que ocupa 12 hectàrees, sent un dels indrets més visitats del poble juntament amb el monestir.

http://www.larutadelcister.info/santes-creus

Vimbodí i Poblet

Vimbodí i Poblet és un municipi que es troba al sud-oest de la comarca de la Conca de Barberà.

Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els monuments monàstics més importants d’Europa, ja que és el monestir més gran de la Ruta del Cister i dels dos masculins és l’únic que manté comunitat de monjos.

http://www.poblet.cat/

Vallbona

Vallbona de les Monges és un municipi de la comarca de l’Urgell. Al poble s’hi troba el Monestir de Santa Maria de Vallbona, que és el cenobi cistercenc femení més important de Catalunya, fundat el s.XII i amb més de 850 anys d’història.

Les persones o grups que ho desitgin poden venir a conèixer aquest monestir, que és un centre actiu d’espiritualitat, art i cultura.

http://www.monestirvallbona.cat/

Equipament interior

 • 8+2 places (disponibles 2 llits plegables)
 • Calefacció
 • Internet / wi-fi
 • Xemeneia
 • Tv
 • Jocs de taula (Parxís, Scrabble, Daus, etc...)

Equipament exterior

 • Terrassa
 • Zona d'aparcament
 • Barbacoa per a calçotades
 • Llenya
 • Tumbones
 • Bassa Natural